4 stjerner – Romkugle fra Q8, Viby J

2014-10-23 10.46.54Adresse: Ormslevvej 61, 8260 Viby J

Pris: 1 for 10, 2 for 18, 3 for 24

Lad det være sagt med det samme, dette er en lidt speciel romkugle for anmelderkorpset. Ikke fordi den har fået specielt høj rating, der er blevet vurderet væsentligt bedre romkugler her på siden, og også væsentligt dårligere.

Det specielle bag denne romkugle skal findes i historien. Romkugler er per definition snacks, og indbyder som sådan både til at blive knuse den lille sult på vej videre til et møde, og til nydelse i mere sociale øjemed.
Før vi begyndte at opsøge romkugler for at anmelde dem, kom vi knap så vidt omkring.
Det var denne romkugle som oftest blev købt. Gerne i forbindelse med Champions League. Helst i pausen. Allerhelst hvis Barcelona var bagud.

Som sådan er flere gode minder bundet op på romkuglen, og det er vel også en del af drivkraften bag siden. En god historie og et godt sted at mødes, og nyde dette fabelagtige bagværk.

Men røverhistorier alene er jo ikke nok når det kommer til en romkugleanmeldelse, så til det mere seriøse:

Smagen er hæderlig. Ikke den bedste, ikke den værste. En solid 3’er bliver det til, det er ihvertfald ikke pga smagen du fortryder købet.
Prisen er også iorden. Vi ønsker os stadig helst en sub-10’er pris, men det bliver sværere og sværere at opstøve disse romkugler. Omvendt mener denne anmelder at det døgnåbne islæt kan opveje en smule for denne specifikke romkugles pris. Nuvel, jeg tror ikke det er i den opskruede romkuglepris de får natarbejderens løn dækket, men en pose romkugler efter en bytur er snildt prisen værd.

Størrelsen er gennemsnitlig, dog denne gang med en smule mindre krymmel. Ingen tivolikrymmel trækker selvfølgelig ned i den samlede vurdering, kokosvarianten som altid overflødig. Konsistensen ligger også på det jævne. En smule tør forekom den denne anmelder, men tilpas fast.

Vi ender på en 4’er.
Måske lidt i overkanten, men som alle ved, er det ikke kun maven som spiser med.