4 stjerner – Kringlevrideren, København S

Romkugle fra Kringlevrideren

Adresse: Røde Mellemvej 112, 2300 København S

Pris: 1 stk. for 12 kroner

Konsistensen af romkuglen fra Kringlevrideren kan simpelthen ikke være bedre. Romkuglen er svampet, blød, ikke særligt klistret og formår alligevel at holde fast på krymlet på uovertruffen vis, en sådan romkuglekonsistens er kun sjældent set lignende af anmelderne her på siden.

Er dette så i virkeligheden den perfekte romkugle? Svaret er desværre nej (eller ikke ‘desværre’ for Romkugleguiden, da vi så ville være nødsaget til at afslutte vores jagt på Danmarks bedste romkugle, og dermed  miste vores undskyldning for at spise romkugler dagen lang). Faste romkuglespisere vil vide at nok er konsistens på kagen vigtig, men det er så absolut ikke den eneste parameter som kagen skal bedømmes på.

Smagen er selvfølgelig også vigtig, og selvom kuglen smagte ganske godt, så rammer smagsbedømmelse ikke så ekstraordinært højt som konsistensbedømmelsen. Den smager bedre end den gennemsnitlige Københavnske romkugle, men ikke helt så godt som byens bedste smager.

Set ud fra smag og konsistens er der tale om en romkugle der rammer højt på Romkugleguidens stjerneskala, og ser man udelukkede på konsistens og smag er der tale om en kugle der ligger midt i mellem 4 og 5 stjerner.

Så for at afgøre den endelige dom over romkuglen, må vi se på hvor meget man får for pengene. Prisen på de 12 kroner er rimelig, og området taget i betragtning også lidt under gennemsnittet. Størrelsen er der hverken noget negativt eller positivt at sige om, den er meget gennemsnitlig.

Faste læsere af Romkugleguiden vil vide at det er meget svært at opnå 5 stjerner her på siden, og selvom smag og konsistens er gode, så gør den gennemsnitlige pris og størrelse at vi ender på 4 store stjerner.