4 Stjerner – Konditorbager Nørregade, Aarhus C – LUKKET

2015-03-16 10.58.51

Bageriet er desværre lukket, men sikret en plads i historien, takket være Romkugleguiden. 

Adresse: Nørregade 28, 8000 Aarhus C

Pris: 1 stk. for 10 kroner, 2 for 18

Kan Aarhus levere romkugler som ikke fortjener 4?
Niveauet er højt i smilets by, og det lader bare til at fortsætte. Dagens romkugle blev således nydt med velbehag, en helt igennem god oplevelse.
Det startede dog en smule stramt. Prisen, 10,- for 1, er noget vi er blevet vant til, men det skurrer stadigvæk lidt. Nuvel, denne anmelder var for noget nær første gang alligevel ikke i humør til mere end en, så udskrivningen var ikke horribel.
Størrelsen er der som sådan heller ingen indvendinger imod. Er den måske lidt lille? Tjoo, og så alligevel. Den ligger vel
fint omkring landsgennemsnittet.
Smagen var ganske ganske god. I mine noter skrev jeg at den havde en “lidt anonym smag”, men det er en forkert formulering. “Ikke en overvældende smagsoplevelse” er nærmere sandheden. Man føler ikke at smagsoplevelsen trænger sig på, den er derimod underspillet. Den smager ikke stærkt af rom, hvilket er et plus i min bog, derimod blot en klassisk romkuglesmag, som ikke prøver at være mere eller andet. Denne anmelder satte stor pris på hvordan den blot gled ned, og fandt at smagen faktisk var rigtig godt afstemt.
Konsistensen var endnu et punkt hvor Konditorbageren udmærker sig. Den var meget blød, måske fordi jeg havde transporteret den i min taske i 20 minutter, før jeg satte tænderne i kagen. Jeg var derfor en smule mistroisk ved min første bid, jeg sætter pris på en lidt fastere romkugle, igen et punkt som vi kan bruge lang tid på at diskutere på redaktionen.
Min mistro blev imidlertid gjort til skamme. I det jeg tog en bid, føltes den overhovedet ikke slatten, eller som om den bare faldt fra hinanden. Derimod ramte den en god balance mellem en udtalt følt blødhed i hånden, og at den holdte sig rigtig fint sammen i munden. Efter indtagelse holdt den konsistens i et ganske acceptabelt tidsrum.
Der var et fravær af kerner, hvilket er et af få kritikpunkter som vi har på denne romkugle. Det er noget som bare skal være der for at trække op i denne anmelders notesbog, og fraværet koster naturligvis i vurderingen. Det behøves der ikke at dvæles yderligere ved.

Krymmelmulighederne var begrænset til chokolade, og en forbløffende lav mængde på selve romkuglen.
Det var noget af et chok for anmelderen da han så dem ligge i ruden, nærmest halvnøgne, de havde jo ikke tøj på!
Det tæller op at Konditorbageren ikke støtter kokoslobbyen, og holder dette hvide nonsens langt væk fra romkuglerne, men den lave mængde og fraværet af tivolikrymmel trækker naturligvis ned.

Opsummerende får romkuglen fra Konditorbageren en god portion ros med herfra. En rigtig fin romkugle til hvad vi resigneret må fastslå er den gængse pris i Danmark.