4 Stjerner – Fru Nielsens Bageri, Trøjborg

romkugler

De 3 varianter af romkugler fra Fru Nielsens Bageri. For nybegynderne har vi, startende i toppen og med uret, brunt chokolade-krymmel, tivoli-kugler og til venstre dét, som ikke må nævnes: kokoskrymmel.

Adresse: Tordenskjoldsgade 18, Trøjborg, 8200 Aarhus

Pris: 6,5kr er styk, 5 for 24kr.

Romkugle-ekspressen (læs: mig og min racercykel) er i dag ankommet til Trøjborg; et sted der anses for at være halvt hipt og halvt hipster. Trøjborg er en hyggelig bydel med masser af unge mennesker, bizarre øko-glutenfri-quinoa-tofu caféer og ikke mindst genbrugsbutikker, hvor der uironiskt købes tøj til hverdagsbrug. Ideen med genbrug er da også til at forstå – genbrug fantastiske ting, i stedet for at smide det ud og købe identiske, nye varer. Og netop genbrug er faktisk relevant for bagerier. Gamle kager genanvendes og konsoliderer hinandens gode kvaliteter til at skabe den ultimative kage: Romkuglen!

Man kan med rette spørge sig selv, om romkuglen faktisk ikke er med til at redde planeten. Den er blandingen af alt godt fra gulvet, samlet op og klasket sammen. Hvis man kan lide én kage, er den sandsynligvis en del af romkuglen. Alt det kræver, for at du kan være med til at redde verden, er at du tør tage det sats. Buy the ticket, take the ride – smid alt på sort, og håb på du ikke er allergisk.

 

Men selv hvis det skulle vise sig at man fik et svagt-til-medium allergianfald, ville det være pengene værd. Prisen på 6,5kr er allerede ganske retfærdig, men tilbuddet med 5 for 24 er så godt, at alle der ikke automatisk slår til, burde blive frataget deres stemmeret og trukket i en form for domstol. Tilbuddet bliver endnu bedre af at Fru Nielsens Bageri fører 3 forskellige slags topping. De har den respektable chokoladekrymmel, de spændende tivolikugler (dog ikke den meget eftersøgte tivoli-KRYMMEL) og den foragtede og ubrugelige kokosvariant. Størrelsen på romkuglerne er måske en smule under middel, som det kan ses på billedet, hvor de er sammenlignet med et standard jeg-har-købt-et-falsk-Rolex-ur-ur.

For at vende tilbage til krymmelen, er det værd at nævne at kagerne var i tydeligt bedre stand i bageriet. De har desværre mistet en del af deres skønhed gennem en længere cykeltur på Aarhus’ brutale cykelstier. Både chokolade- og tivoli-toppingen smager godt og giver en dejlig knas til oplevelsen, hvorimod kokossen er alt for tør og smager som pap. Ingen på redaktionen kan lide kokos, hverken i ide eller praksis. Jeg har aldrig haft en ven der sagde “Jeg kan bedst lide kokos på min romkugler” – i hvert fald ikke ret længe bagefter.

Kagemassen, som på tværs af romkuglerne er den samme, har en perfekt fugtighed, men er måske en anelse for blød. Blødheden er dog helt indenfor rimelighedens grænser, så der bliver bestemt ikke trukket nogle point fra på denne konto. Samtidig er der en passende mængde klumper af tilpas størrelse, der bryder monotonien i kagen. Selve smagen er upåklageligt middelmådig på alle parametre; man bliver ikke skuffet eller forbløffet, og specielt her i sommervarmen er det første et vigtigt faktum!

 

Alt i alt får romkuglen en solid placering midt i feltet, men bliver trukket op til 4 stjerner af en fantastisk pris og et flot udvalg. Den skarpe læser vil måske huske at Romkugleguiden før har anmeldt romkugler fra et bageri ved navn “Fru Nielsens Bageri”, og i anmeldelses-integritetens ånd skal det nævnes at disse 2 er forskellige bagerier. Den anden Fru Nielsens Bageri hedder også Charlottehøj Bageri og ligger nord for ringvejen ud af Paludan-Müllers Vej. Begge bagerier fortjener dog snildt at man svinger en tur forbi til en romkugle og, hvis pengene rækker til det, en kakaomælk.  Hvis man nyder sommeren og er i området skal man i hvert fald ikke være ked af at gå ind i dette bageri!