4 Stjerner – Charlottehøj Bageri, Aarhus V

Romkugle fra "Fru Nielsens Bageri"

Romkugle fra “Fru Nielsens Bageri”

Adresse: Hammershusvej 41, Aarhus V.

Pris: 6,50kr per styk (5 for 24kr).

Fru Nielsens Bageri (Bageriet har sidenhen skiftet navn til Charlottehøj Bageri, red.) er et rustikt bageri, som man husker det fra barndommens glade minder. Der står ingen ungarbejdere ved kassen, men derimod en vaskeægte bagerkone med et stort udvalg af lækre kager bag hende. Men kun én kage er den vigtigste, og det er romkuglen – i dette bageri var de mulige varianter brunt krymmel (som på billedet) og den indtil videre uoverbevisende kokos-topping. Anmelderen savner i denne sammenhæng tivoli-krymmel, men det er desværre efterhånden en sjældenhed.

Størrelsen og prisen ligger begge på et rigtigt fint niveau og man føler sig på ingen måde snydt for de håndører den koster. Størrelsen kan ses på billedet, hvor romkuglen er placeret ved siden af en standard hvad-laver-naboen-mon-i-aften-kikkert. Det er desuden værd at lægge mærke til hvor utroligt mørk romkuglen er, da dette kan være en indikator for stærk smag.

Konsistensen er desværre en skuffelse og man kunne klart have ønsket sig en fastere romkugle. Den er alt for blød og føles næsten som ubagt dej – anmelderen vil dog muligvis påtage sig en del af skylden, på grund af en længere cykeltur med den i lommen. Modsat er der en passende mængde ‘kerner’ i kagen, hvilket klart trækker op.

Som nævnt ovenfor kan en romkugle-connaisseur, hvilket vi alle er på redaktionen, forudsige smagen allerede ved den meget sorte farve. Man bliver da heller ikke skuffet da blot en enkelt bid efterlader et kraftfuldt smagsindtryk. Hertil kan man som generelt tip nævne, at et glas mælk (eller en kop kaffe) i dén grad højner hele oplevelsen til et andet niveau som ikke opnås af en kage alene. Den overordnede vurdering bliver trukket meget langt op af denne upåklagelige smag og resultatet er en romkugle over middel, der kan redde selv den sørgeligste mandag.