4 Stjerner – Bagerhuset Park Allé, Aarhus C

2014-10-03 15.57.02

Romkugle fra Bagerhuset Park Allé

Adresse: Park Allé 11, 8000 Arhus C

Pris: 1 stk. for 7 kroner, 6 stk. for 36 kroner.

En god romkugle som scorer højt på de væsentlige parametre. Prisen er helt i top, med 7,- kroner pr. stk. Tilbuddet indbyder til at snuppe nogle stykker med hjem til rundstykkerne om søndagen. Størrelsen er også god uafhængigt af prisen. Romkuglen ligger ved siden af et buskort for sammenligning, og det er tydeligt, at romkuglen ligger i den gode ende af skalaen.
Smagen er det også svært at indvende meget imod. Romkuglen har ikke en stærk romsmag, hvilket tiltaler denne anmelder. Dens smag er ikke helt op at ringe, men til prisen kan man ikke kræve mere.
Konsistensen er sammensat. Den er noget blød, og anmelderen ønskede sig bare en smule mere fasthed. Dette opnås flere steder ved at opbevare romkuglerne på køl. Omvendt klistrer den godt i munden, uden at man piller romkugle ud af tænderne en time efter. På det parameter rammer romkuglen rigtig godt. Der er få større kerner i, der kunne godt være lidt flere, men også her rammer Bagerhuset på det acceptable med pil op.
Af krymmelmuligheder kunne man få den til stadighed forvirrende kokosmulighed, som redaktionen aldrig har forstået. Der var netop en romkugle med chokoladekrymmel tilbage som anmelderen købte, men fraværet af tivolikrymmel trækker naturligvis ned i den samlede bedømmelse.
Opsummerende er det en rigtig god romkugle, som glider nemt ned, og bestemt smager af en til.
Og til den pris er det klart muligt at få stillet sin sult.