3 Stjerner – Strandvejens Bageri, Risskov

romkuglecropped

Romkugle fra “Strandvejens Bageri”

Adresse: Nordre Strandvej 11A, 8240 Risskov.

Pris: 1 for 8kr, 4 for 25kr.

For mange mennesker tilhører romkuglen en hedengangen livsstil, hvor sukker og sodavand ikke anses for at være livsfarlige. Den nye kult kræver at man holder sig fra kulhydrater samt frie radikaler, og her menes ikke de politiske radikaler.  Vand fra udkogte gulerødder og selleri er ophævet til gudestatus, og før du får den fulde sundhedseffekt skal der helst prædikes på Facebook.

Her på redaktionen lever vi anderledes afslappet. Vi holder ikke styr på om der er sukker, fedt, ftalater eller atomart affald i vores frokost – Så længe der er romkugle i den, er vi stort set ligeglade med resten.  Dagens romkugle er fra Strandvejens Bageri i Risskov, hvor et utal af palæer skuer ud over havet, der flyder sammen med den østjyske solnedgang. Selve solen skal man dog være mere end gennemsnitligt heldig for at se her i Aarhus, hvor støvregn har overtaget som status quo. Til gengæld er stranden fyldt med perfekte sten til at slå smut med, så der er nok undskyldninger for at svinge forbi denne del af byen.

Bagerbutikken i sig er ganske hyggelig og har et fint udvalg af kager, heriblandt bryllupskager og Kajkagen, som er en favorit hos nogle. Man bliver betjent af autentiske bagerkoner; ingen dikkedarer hér. Prisen på 4 styk for 25kr er som sådan ganske fair, men man skal huske der altid er en ekstra pris, når man køber flere: “Skal vi ikke dele?”. Svaret er som altid nej, og dagens gæsteanmelder – Line fra mit kollegie – var graciøs nok til at købe 4 selv, så jeg ikke behøvede ligne en idiot midt i butikken.

Romkuglen har en størrelse der er lidt under gennemsnittet. Her på billedet er den flankeret af 2 standard special-dyrekort (Buemundet Guitarfisk i selvlysende og Ismåge i glitter, respektivt), som efterhånden kan gøre selv den bitreste singlemor blød i knæene. Man frabedes venligst at skrive til redaktionen om at få disse kort – køb i stedet et dyreleksikon. Overordnet vil denne anmelder sige, at prisen og den samlede mængde af romkugle går rigtig godt i spænd. De 4 romkugler er også perfekte til en gåtur, så man med god grund kan holde 4 pauser undervejs.

Romkuglen kan beskrives som værende utrolig blød og lidt for klæg. Efter at have ytret “Den er for blød”, stemte gæsteanmelderen i med “Den er for blød”. De ville have haft utrolig godt af at stå på køl, så de ikke var blevet så smattede. Blødheden trækker desværre ned, men selve konsistensen var lidt bedre – romkuglen er lavet af rester af andre kager, og det er naturligvis altid interessant, hvordan de bliver. Der var tilpas med kerner indeni, altså dele fra romkuglens tidligere liv, som gjorde den ganske dejlig at spise. Der kunne måske have været flere kerner, men hellere for få end for mange.

Smagen er en flad midterværdi, der, selvom den er uinteressant, aldrig skuffer nogen. Selve smagen af rom er meget fjern, men det har denne anmelder intet i mod. Kakao/chokolade-smagen er dog udmærket markeret. Det er ingen hemmelighed at vi hos romkugleguiden.dk elsker smagen af romkugle. Det er derfor vanskeligt nogensinde at finde en romkugle, hvor smagen er mindre værd end 3 ud af 5 stjerner. Gennemsnittet er 3 og denne romkugle havner utvivlsomt på samme karakter, med en respektabel indsats.

Jeg nævnte “Den smager okay”. Og efter at have forklaret de finere detaljer af smagen til dagens gæst, gav hun sit besyv med. “Den smager okay”. De resterende romkugler blev indtaget ved stranden, og efter en længere betænkningstid og monolog konkluderede jeg højlydt, at romkuglen fortjente 3 stjerner. En potentiel diskussion blev startet og sluttet med Lines kommentar: “Den fortjener 3 stjerner”. Godt så!