3 Stjerner – Miss D Konditori, Risskov

IMG_2945

Romkuglen fra “Miss D Konditori” ses her med mannequin-armen, der i bedste halloween-stil griber nærmest drabeligt ud efter den.

Adresse: Nordre Strandvej 134, 8240 Risskov

Pris: 3 styk for 20kr.

Sommeren i Danmark er uigenkaldeligt slut, og vejret går lige nu den akavede balancegang mellem tolerabelt lunt og irriterende koldt. Det er den slags vejr hvor det er for varmt til handsker, men samtidig for koldt uden – og det er nu man virkelig kan inddele befolkningen i 2 psykologiske grupper. Først er der dem, der stædigt fastholder at åben sommerjakke og t-shirt er rigeligt. Og så er der dem, der allerede nu pakker sig ind i 7 lag tøj, halstørklæde, tykke sokker og som kan undskylde at få varme æbleskiver hver eneste aften.

Jeres trofaste anmelder, undertegnede, er i den første gruppe. Min gæsteanmelder, Line fra kollegiet – som de skarpe af jer kan genkende fra sidste anmeldelse fra i sommers – er en god veninde der tilhører den anden gruppe. Hvad man kan udlede om en person baseret på deres tilhørsforhold til en af disse grupper, er ingen her på redaktionen sikre på. Men én ting er dog sikkert – sommeren er slut og vores ører kan tage et velfortjent hvil fra Nik & Jays evindelige snak om sol og sprut. Kun tilbage er sne og snaps. Winter is coming!

Dagens romkugleanmeldelse starter hos Miss D konditori i det nordøstlige Risskov, en pæn distance væk fra midtbyen men tæt på stranden. Når et sted brander sig som konditori skal man nogle gange være påpasselig. Det kan betyde at det er uberettiget dyrere end en normal bager. Andre gange, som i dag, gør det ikke den store forskel. Priserne er helt retfærdige og udvalget af kager er stort. De tilbyder også kransekage og hvad man ellers ville forvente af et konditori. Man kan stiltiende undre sig over hvad forskellen på en bager og et konditori egentligt er. Begge steder fører dog som regel romkugler, så forskellen kan ikke være særligt vigtig.

 

Og dagens romkugle er også solgt til en ganske retfærdig pris, nemlig 3 for 20kr. I Aarhus er dette en meget gennemsnitlig pris. På billedet sammenlignes romkuglen med en life-size mannequin-arm, der har undergået uautoriseret ejerskabsskifte og nu er i min varetægt. Romkuglen er lidt under hvad der anses for at være normal størrelse. Den kunne kun købes med chokoladekrymmel og endnu engang måtte man gå ud af en butik med afsavn for tivolikrymlen.

Som min personlige anmeldelsesprocedure foreskriver, blev den første romkugle spist umiddelbart efter exit fra forretningen. Gæsteanmelder Line overraskede med en markant mere konstruktiv beskrivelse end sidste gang. Som hun bemærkede var romkuglen meget hård og kold og dette var på trods af, at den ikke var opbevaret i en afkølet disk. En bizar effekt af dette var, at den næsten ikke smagte af noget de første 2 sekunder, indtil massen blev varmet op i munden. Og som også bemærket af dagens gæst var eftersmagen meget kortvarig.

Selve smagen af romkuglen var dog rigtig god og superflot balanceret mellem romessens og kakao. Hverken for meget eller for lidt af nogen af de vigtige dele. Og selvom romkuglen var hård, var den stadig dejligt klæg. Denne anmelder ville dog have foretrukket en lidt – men kun lidt – blødere masse. På grund af dette var jeg villig til at give den en chance mere og efter en 4 kilometer lang cykeltur hjem i min lomme, var romkuglen blevet betragteligt varmere og, naturligvis, lidt blødere. Ved denne gentest var kagen markant bedre – smagen var hurtigere bemærket og eftersmagen fortsatte som den burde ved enhver god romkugle.

Og således havner man i den ærgerlige situation, der altid vil opstå når der skal vurderes et stykke arbejde. Vi kender den allesammen; “Du får et 7-tal med rigtig stor pil opad”. Førstehåndsindtrykket af romkuglen var en afgjort 3-stjernet præstation, og det vil i sidste ende altid være det der tæller. Dette er naturligvis en skam, når 2. runde med den opvarmede romkugle ville gå hjem med 4. So close, but so far… But so what. Miss D konditori har en solid romkugle, som jeg aldrig ville køre sulten forbi.